Almás muffin

Elkészítési idő: 15 perc
Süttési / főzési idő: 25 perc
Adag: 2
Nehézség: Egyszerű

Hozzávalók

  • 150 g Liszt
  • 100 g Kristálycukor
  • 1 tk Sütőpor
  • 1/2 tk Fűszerek (fahéj, szerecsendió)
  • 1/4 tk Só
  • 75 ml Étolaj
  • 125 ml Tej
  • 1 db Tojás
  • 1 db Alma (főtt, reszelt)

Az almás muffin nagyszerű választás reggelire vagy uzsonnára. A muffin alapvetően egy kis sütemény, melynek kisebb a mérete és kerek alakja van. Az almás muffin különlegessége az, hogy az almával készülő töltelék és az ízesítő fűszerek teszik különlegessé a finom süteményt.

Az almás muffin nemcsak kiváló ízű, hanem egészséges is, hiszen az alma magas rosttartalommal rendelkezik. Jól jönnek, ha vendégek érkeznek, vagy ha egyszerűen szeretnénk magunkat megvendégelni egy finom, könnyű édességgel.

Almás muffin hozzávalók

Az almás muffin elkészítéséhez szükségünk lesz néhány alapvető hozzávalóra. A hozzávalók beszerzése nemcsak egyszerű, hanem gyorsan is elvégezhető.

Az almás muffin hozzávalói:

Hozzávaló Mennyiség
Liszt 150 g
Kristálycukor 100 g
Sütőpor 1 tk
Fűszerek (fahéj, szerecsendió) 1/2 tk
1/4 tk
Étolaj 75 ml
Tej 125 ml
Tojás 1 db
Alma (főtt, reszelt) 1 db

Mindegyik alapanyag pontos mennyisége fontos, hogy a süteményünk finom és tökéletes legyen. Az alma különösen fontos, hiszen az adja az almás muffin különlegességét. Érdemes friss almát használni, főzés előtt meghámozni és lereszelni.

Az alma egyébként nagyon egészséges gyümölcs, és magas rosttartalommal rendelkezik. Az almás muffin így nemcsak finom, de egészséges is. Az almás muffin tökéletes választás lehet reggelire vagy uzsonnára, de akár vacsorára is kínálhatjuk vendégeinknek.

Almás muffin elkészítési útmutató

Az almás muffin elkészítése rendkívül egyszerű, még akkor is, ha még sosem készítettél ilyet. Ebben a szakaszban bemutatjuk lépésről-lépésre, hogyan kell elkészíteni az almás muffint.

1. Lépés: Az alapanyagok összekeverése

A muffin alapjának készítéséhez össze kell keverni a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a fűszereket és a sót.

2. Lépés: A nedves hozzávalók hozzáadása

Ezek után hozzá kell adni az étolajat, a tejet és a tojást, majd az egészet jól el kell keverni, amíg homogén masszát kapunk.

3. Lépés: Alma hozzáadása

Az almát hozzá kell adni az elkészült tésztához, majd körülbelül 3 percig keverni.

4. Lépés: Muffin formába öntés

A muffin formákat ki kell vágni és azokat meg kell kenni olajjal, majd a tészta egyenlően el kell osztani a formákban.

5. Lépés: Sütés

Az almás muffint 180 fokon körülbelül 20-25 percig kell sütni. Az almás muffin elkészült, ha a tészta aranybarnára sül és ha a fogpiszkálóra nincs ragadós massza, ha belenyomjuk.

Tehát, az almás muffin elkészítése nemcsak egyszerű, de gyors és könnyű is. Az almás muffin egy tökéletes édesség, melyet akár reggelire, uzsonnára, vagy vendéglátás során is lehet tálalni. Nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel az alma magas rosttartalommal rendelkezik.

Összefoglalás

Az almás muffin egy egyszerű és tökéletes édesség, melyet akár reggelire, uzsonnára, vagy vendéglátás során lehet tálalni. Az almás muffin különlegessége az almával készülő töltelék és az ízesítő fűszerek, amelyek kiváló ízt biztosítanak. Az alma ráadásul magas rosttartalommal rendelkezik, így az almás muffin nemcsak finom, de egészséges is.

Az almás muffin az alapanyagok megszerzése után könnyen és gyorsan elkészíthető. Az elkészítési folyamat egyszerű, így még azoknak is a keze ügyébe lesz, akik nem rendelkeznek tapasztalattal a sütemények elkészítésében. Az almás muffin így tökéletes választás lehet reggelire, uzsonnára, vagy ha csak szeretnénk valami könnyű édességet tálalni vendégeinknek.

Szólj hozzá elsőként!

Szólj hozzá!


*