Rigó Jancsi muffin

Elkészítési idő: 15 perc
Süttési / főzési idő: 25 perc
Nehézség: Közepes

Hozzávalók

 • Liszt: 150 g
 • Porcukor: 150 g
 • Kakaópor: 75 g
 • Só: 1/4 teáskanál
 • Olaj: 180 ml
 • Tej: 180 ml
 • Tojások: 2 db
 • Vaníliakivonat: 1 teáskanál
 • Almaecet: 1 teáskanál
 • Csokoládé: 100 g
 • Meggy lekvár: 100 g

Az édességek imádása mindig is része volt az életemnek, és a muffinok különösen közel állnak a szívemhez. Azonban egy olyan muffint keresek, ami igazán különleges és egyedi ízt kínál, és így találtam rá a Rigó Jancsi muffinra.

Ez a muffin eredetileg egy népszerű osztrák desszert, a Sachertorte változata, és nevét az 1920-as években egy híres magyar zenész, Rigó Jancsi után kapta. Az eredeti desszert egy csokoládéból készült torta volt, amely középén lekvárral és csokoládémázzal töltött, és a muffin változat ezt az íztartalmat továbbfejleszti és egy praktikusabb formába helyezi.

Mivel nagy rajongója vagyok a csokoládénak és a lekvárnak egyaránt, érthető, hogy a Rigó Jancsi muffin rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Az alábbiakban bemutatom a muffin elkészítésének folyamatát, és azt is elmondom, mi teszi ennyire különlegessé ezt az édes süteményt.

Rigó Jancsi muffin hozzávalók

A Rigó Jancsi muffin elkészítéséhez szükség lesz a következő hozzávalókra:

Hozzávalók Mennyiség
Liszt 150 g
Porcukor 150 g
Kakaópor 75 g
1/4 teáskanál
Olaj 180 ml
Tej 180 ml
Tojások 2 db
Vaníliakivonat 1 teáskanál
Almaecet 1 teáskanál
Csokoládé 100 g
Meggy lekvár 100 g

Ezek az összetevők különleges, gazdag ízt adnak a muffinoknak, és garantálják, hogy a sütemények puhaak és ízletesek legyenek. Miután összegyűjtöttem az összes hozzávalót, a következő lépés az elkészítésük módja, hogy előállítsuk ezt a különleges süteményt.

Rigó Jancsi muffin elkészítési útmutató

A Rigó Jancsi muffin elkészítése nagyon egyszerű, és az alábbi lépéseket kell követni:

 1. Először is előmelegíteni kell a sütőt 180 fokra, majd készíteni kell a muffin sütőformákat. A sütőformákat be kell kenni olajjal vagy vajjal, és használhatunk papíros muffin sütőformákat is.
 2. Egy közepes méretű tálban össze kell keverni a lisztet, a porcukrot, a kakaóport és a sót. A keverést addig kell folytatni, amíg a hozzávalók jól el nem keverednek egymással.
 3. Egy másik tálban össze kell keverni az olajat, a tejet, a tojásokat, a vaníliakivonatot és az almaecetet.
 4. A nedves és száraz összetevőket össze kell keverni egy nagyobb tálban, és a masszát jól össze kell keverni. Ezután bele kell darabolni a csokoládét apró darabokra, majd hozzá kell adni a meggy lekvárt, és jól össze kell keverni.
 5. Az elkészült muffin masszát el kell osztani a muffin sütőformákban egyenlő mértékben, úgy hogy kb. 2/3 részig legyen tele a formák. A muffinokat körülbelül 20-25 percig kell sütni, amíg teljesen átsülnek.
 6. Amikor a muffinok készre sültek, hagyjuk hűlni a formában, majd azokat ki kell venni a formákból. A muffinokat tálalhatjuk melegen vagy hidegen is, és kiegészíthetjük a tetejüket tejszínhabbal vagy más ízletes díszítéssel.

Ez volt a Rigó Jancsi muffin elkészítési útmutatója, amely garantáltan ízletes muffinokat fog létrehozni. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű receptet, és élvezzen igazán különleges ízeket!

Összefoglalás

Ebben az írásban bemutattam a Rigó Jancsi muffin elkészítésének folyamatát, bemutattam a hozzávalókat és az elkészítési módot részletesen. A muffin egyedi ízét a csokoládé és meggy lekvár tökéletes keverékének köszönheti, és garantáltan megfelel az igényeinknek minden édességkedvelőnek.

A Rigó Jancsi muffin egyszerűen elkészíthető, és igazán különleges édes finomságot nyújt a muffin rajongóinak. Ha szeretné kipróbálni ezt az ízletes muffint, kövesse az elkészítési útmutatót, és élvezze ezt az eredeti, osztrák-magyar ízt!

Szólj hozzá elsőként!

Szólj hozzá!


*